Poradna Florbalové hole


Autor: | Vloženo: 31.10.2012 000 19:18 | Témata: Poradna Florbalové hole

Florbalky Curve

Hraju florbal poměrně krátce a jednou sem si pučil od kamaráda Canadien Super Curve. S normální nemám vůbec střelu, maximálně příklepem. O curve lidi říkají, že je pro zkušené, a že se s ní těžko střílí. Mám mít velikost hole 92, ale Super Curve 101 mi překvapivě vyhovovala. Střela byla přesná, rychlejší a hlavně šibenice. Vybral sem si tedy 29 shaft a 95 cm délku a přemýšlím o koupi. Jaký na to máte názor?

  • SPORTISIMO.CZ

    SPORTISIMO.CZ

    1. listopadu 2012

    Dobrý den.
    S curve hokejkami se střílí velice dobře, protože má střela větší razanci a dobře se dá i určit směr střely. Na pořádnou střelu však potřebujete o něco delší čas - míček dostat za sebe a tahem využít jejích předností.. Horší je to však s technikou a prácí s balonkem. Zahlé hokejky mají určité vyosení(mimo megacurve, která se čepelí vrací do původné polohy), práce s balonkem je jiná a hráč si na to musí zvykat.
    Největší rozdíl poznáte při zápase, kdy není moc času na přípravu střely a vyjetí do oblouku, abyste se do toho mohl pořádně opřít a využít zakřivení hole. To samé tečování střel ze vzduchu - hůl je jiná a ještě jsem při zápase neviděl teč ze vzduchu s curve hokejkou, většinou je pak dráha balonku nepředvídatelná. Navíc příjdete o střelu backhandem, protože s curve hokejkou vystřelit backhandem není vůbec jednoduché aby to mělo směr a razanci.
    Pokud byste měl podle postavy mít hokejku cca 92 cm, tak bych zvolil rozhodně maximálně 95cm délku. Delší hokejka už Vám bude překážet při hře a technice.
    Když se podíváte na Top hráče ČR nebo severských zemí, tak většinou hrají s rovnýma hokejkama.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (3)
    • Vojta

      2. listopadu 2012 - Vojta

      Takže si nemyslíte, že je problém v tom, že hraji poměrně krátce a hned kupuji florbalku curve? Pro upřesnění půl roku


    • SPORTISIMO.CZ

      2. listopadu 2012 - SPORTISIMO.CZ

      Osobně v tom problém nevidím, jde hlavně o zvyk. Sám jsem hrál florbal 13 let na vyšší úrovni a zahle hokejce jsem se raději vyhnul, protože mi nesedí a jsem silový typ hráče . proto rovná hůl a jednoduchá čepel Megalomaniac. Navíc jsem jako obránce potřeboval jistotu, předvídatelnost a rychlost práce s balonem, což mi žádná zakřivená hokejka neumožní.
      Tohle je opravdu na každém.


    • Vojta

      2. listopadu 2012 - Vojta

      Tak teď jste mě zaskočil :D protože jsem taky obránce a naopak já si myslel že zakřivená hokejka umožní větší razanci přihrávky a lepší vedení míčku, ale i tak díky za radu, ještě o tom popřemýšlím :)


  • FLORBAL EXPERT

    FLORBAL EXPERT

    2. listopadu 2012

    Dobrý den,

    délka hole by měla být přiměřená k postavě hráče, tzn. jakmile je hokejka delší a čepel máte dále od těla, ztrácíte tím nejvíc na technice a zejména při střele míček spíš jen podsekáváte. Metrové hokejky doporučujeme hráčům, kteří měří minimálně od 185cm.

    Největší rozdíl mezi klasickou rovnou a zakřivenou holí je především ve sklonu čepele.
    Zakřivená tyč je více techničtější, je s ní snažší zpracování míčku, stejně tak přesnější střelba tahem. Při přechodu z rovné tyče na zakřivenou to chce nějaký čas na zvyknutí, většina hráčů se ale už ale pak k rovné nikdy nevrátí.

    S pozdravem

    FLORBAL EXPERT

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (2)
    • Vojta

      2. listopadu 2012 - Vojta

      Takže si nemyslíte, že je problém v tom, že hraji poměrně krátce a hned kupuji florbalku curve? Pro upřesnění půl roku


    • FLORBAL EXPERT

      2. listopadu 2012 - FLORBAL EXPERT

      Určitě v tom nebude žádný problém ...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.